Vreme
SREDA
-2
7
ČETRTEK
2
6
PETEK
2
0
SOBOTA
-2
0
Napoved za Slovenijo
Ponoči bo pretežno jasno. Ponekod bo zapihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od -7 do 0 °C. V sredo bo dokaj sončno, čez dan pa bo na Primorskem in Notranjskem oblačnost naraščala. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11 °C.
Obeti za Slovenijo
V četrtek bo pretežno oblačno. Sončna obdobja bodo na vzhodu, kjer bo povečini suho, drugod bo občasno rahlo deževalo. Pihal bo jugozahodnik, ob morju jugo. V petek bo oblačno s padavinami, ki jih bo več na zahodu. Meja sneženja se bo postopno spustila do nižin. Popoldne bo na Primorskem zapihala burja. V soboto bo pretežno oblačno. Od 19. do 24. januarja 2019 Nad severnim in osrednjim Sredozemljem se bo od sobote do četrtka zadrževalo plitvo območje nizkega zračnega tlaka, ki bo posledica vztrajajočega prodora hladnega zraka nad zahodno Evropo in Sredozemlje. Naši kraji bodo pod vplivom višinskih jugozahodnih vetrov, pri tleh pa pod vplivom vzhodnih do jugovzhodnih smeri. Od sobote do prihodnjega četrtka kaže na dokaj oblačno vreme. Verjetnost za padavine je znatna od torka naprej. Hladno bo, temperature bodo od -5 do 0 °C. Pihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.
Zadnja vremenska napoved
Napoved za sosednje pokrajine
Ponoči bo dokaj jasno. V sredo bo povečini sončno, občasno bo lahko več zmerne oblačnosti. Sredi dneva in popoldne bo na območju severnega Jadrana začela nastajati nizka oblačnost. Predvsem v krajih južno in vzhodno od nas bo pihal jugozahodnik.
Vremenska slika
Nad severno in vzhodno Evropo se zadržujejo ciklonska območja z vremenskim frontami, od zahoda pa se nad naše kraje širi območje visokega zračnega tlaka. Z vetrovi severnih in zahodnih smeri priteka nad naše kraje razmeroma hladen in suh zrak. V sredo Nad severno in vzhodno Evropo se zadržujejo ciklonska območja z vremenskim frontami, nad južno polovico Evrope pa je območje visokega zračnega tlaka. Z vetrovi zahodnih smeri priteka k nam toplejši in nekoliko bolj vlažen zrak.
Napoved za gorski svet
Napoved vpliva vremena na počutje
Vremenski vpliv bo v torek ugoden in spodbuden. V sredo vreme večini ne bo povzročalo težav, pri najbolj občutljivih ljudeh pa se bodo že začele pojavljati z vremenom povezane težave, okrepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na četrtek bo moteno. UV indeks ob jasnem vremenu sredi dneva doseže vrednost 1,5. V navedenih vrednostih ni upoštevan odbiti del UV sevanja, ki lahko v skrajnih primerih celo podvoji prejeto dozo. Svež sneg odbije skoraj vse UV žarke. UV indeks je brezdimenzijska mera za moč UV sončnega sevanja. Ob jasnem vremenu je najvišji okoli 13. ure. Pri vrednostih med 7 in 9 je izpostavljenost velika; zaščitimo se s pokrivalom, sončnimi očali, uporabimo zaščitno kremo, med 11. in 15. uro se izogibamo izpostavljanju soncu. Pri vrednostih 10 in več je najbolje, da se soncu med 11. in 15. uro izognemo, če to ni možno, uporabimo vsa zaščitna sredstva. Z napovedmi obremenjenosti zraka s cvetnim prahom bomo nadaljevali predvidoma januarja ali februarja 2019. Začetek sezone bo odvisen od temperatur zraka. Cvetni prah se sprošča, ko najvišja dnevna temperatura doseže 5 st.C. Prve zacvetijo leske, jelše in cipresovke.

Vir: ARSO
Napoved satelit SLO
Napoved satelit EU
Vremenske novice
link
Napovedan močan severni veter
11
2. januar 2019 ob 18:01 Agencija RS za okolje je izdala oranžno opozorilo za severni del Slovenije, kjer lahko predvsem po nižinah sunki vetra presežejo hitrost 70 kilometrov na uro.
Več novic ...
Sonce in luna
Sonce
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 07:39 16:44
Maribor 07:36 16:38
Koper 07:40 16:49
Luna
  Vzhod: Zahod:
Ljubljana 12:47 02:14
Maribor 12:41 02:10
Koper 12:51 02:16
Kazalo