Najbolj komentirane novice zadnjih dveh dni

Novice

Židan v Dražgošah: Sodobne oblike fašizma ponovno po vsej Evropi dvigajo glave
Ob 77. obletnici dražgoške bitke se je v Dražgošah zbralo več tisoč ljudi, ki jih je tokrat nagovoril predsednik DZ-ja in prvak SD-ja Dejan Židan.

Šport

Curry z enajstimi trojkami odgovoril Dončiću za zmago prvakov
Stephen Curry je zadel kar enajst trojk v spektakularnem večeru v American Airlines Centru. Z 48 točkami je bil najzaslužnejši za zmago Golden Stata v Dallasu (114:119). Luka Dončić je bil znova najboljši strelec gostiteljev s 26 točkami.

Šport

Prvenec Kubackega, konec niza Kobajašija, Prevc odhaja domov
Po šestih zaporednih zmagah se je končal niz Rjojuja Kobajašija, ki je bil tokrat le sedmi. Prvič v karieri je bil najboljši Dawid Kubacki. Najboljši Slovenec je bil Anže Semenič s 15. mestom, Anže Lanišek 17. in Timi Zajc 21.

Novice

Kmetje zaskrbljeni, ker Avstrijci množično kupujejo rodovitno zemljo v Pomurju
Pomurski kmetje opozarjajo, da predvsem v Apaški dolini ostajajo brez zemlje. Avstrijski kmetje namreč množično kupujejo slovensko zemljo, pri nakupu imajo enake pravice, hkrati pa so premožnejši in hitro pridejo do posojil.

Kultura

Celjsko gledališče umaknilo s sporeda komedijo Borisa Kobala, ker je plagiat
Izkazalo se je, da je komedija, ki jo je Boris Kobal poslal na natečaj za izvirno slovensko komedijo, plagiat. Gre za prevod dela La prova generale italijanskega avtorja Alda Nicolaja.

Novice

Lavrov: Pogoj za mirovni sporazum z Japonsko priznanje ruske suverenosti nad Kurilskimi otoki
Ruski zunanji minister Sergej Lavrov je kot pogoj za napredek v pogajanjih za sklenitev mirovnega sporazuma med državama po drugi svetovni vojni navedel, da mora Tokio končno priznati suverenost Rusije nad vsemi Kurilskimi otoki.

Novice

Britanski parlament odločno zavrnil dogovor o brexitu
Britanski poslanci so skladno z napovedmi zavrnili dogovor o brexitu med Združenim kraljestvom in Evropsko unijo. Proti dogovoru je glasovalo 432 poslancev, za pa 202 poslanca.

Novice

"Če si vsak dan med ljudmi, ki te tako močno potrebujejo, lahko pozabiš na življenje okoli sebe"
"Prostovoljci so ljudje, ki čutijo empatijo do drugih, ob tem pa morajo biti v primerih, ko delajo z ranljivimi skupinami, tudi čustveno stabilni," poudarja Tjaša Arko s Slovenske filantropije. Sama opaža, da jo je najbolj zaznamovala pomoč prebežnikom.

Novice

Albanščina postala drugi uradni jezik po vsej Makedoniji
Predsednik makedonskega parlamenta Talat Džaferi je podpisal zakon o jezikih, po katerem je albanščina poleg makedonščine postala uradni jezik na vsem ozemlju Makedonije.

Šport

Tretji dvojček Hirscherja v Adelbodnu, Hadalin deseti
Avstrijec Marco Schwarz še drugič zapored ni zdržal pritiska, ko je vodil po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal. Tako kot v Zagrebu je tudi v Adelbodnu z napako prepustil zmago Marcelu Hirscherju. Štefan Hadalin je bil deseti.

Novice

MOL po požaru v Rogu: Do konca sodnih postopkov ne smemo v Rog
Po požaru v tovarni Rog na Mestni občini Ljubljana poudarjajo, da je na območju problematična varnost, a nanj do zaključka sodnih postopkov ne morejo. Uporabniki Roga pa poudarjajo, da se sodna odredba ne nanaša na področje varnosti.

Šport

Brajkovič pozitiven na dopinškem testu
Eden najboljših slovenskih kolesarjev Jani Brajkovič je na svojem blogu objavil, da je bil aprila lani pozitiven na Dirki po Hrvaški. Mednarodna kolesarska zveza ga je kaznovala z 10-mesečno prepovedjo tekmovanja.

Novice

Trump Turčiji zagrozil z "gospodarskim uničenjem", če bo napadla Kurde v Siriji
Ameriški predsednik Donald Trump je zagrozil, da bo Turčijo "gospodarsko uničil", če bo Ankara po umiku ameriških sil iz Sirije napadla tamkajšnje kurdske sile.

Šport

Z novim šerifom v mestu Dallas v ritmu "Slovenian Rhapsody"
Sinonim za moštvo Dallas Mavericks je dolgih 21 let Dirk Nowitzki, nemški košarkar pa ima v Teksasu že svojega naslednika. Novi dallaški šerif je postal nekdanji madridski kralj, Luka Dončić.

Šport

Steve Kerr: Očitno je, da v Sloveniji vedo, kaj delajo
Že vso sezono je ena glavnih tem Lige NBA Luka Dončić s svojimi odličnimi predstavami, s katerimi je navdušil tudi zvezdniško zasedbo najboljše ekipe zadnjih let, Golden State Warriors.

Novice

Kulturno ministrstvo: Medijske vsebine, ki bodo spodbujale k nestrpnosti, bodo sankcionirane
Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer se je srečala z ministrom za kulturo Dejanom Prešičkom, s katerim sta govorila tudi o zaščiti kulturne dediščine ter mehanizmih podpore za izboljšanje položaja samozaposlenih v kulturi.

Novice

Policija zaradi zahteve po razkritju postopkov ob meji nad informacijsko pooblaščenko
Policija je vložila tožbo zoper odločitev informacijske pooblaščenke, da mora razkriti dokumente o ravnanju z migranti na meji.

Novice

Razpad grške koalicije zaradi dogovora z Makedonijo
Grški obrambni minister Panos Kamenos je zaradi dogovora med Grčijo in Makedonijo o novem imenu odstopil in iz vladne koalicije povlekel šest poslancev svoje stranke, s čimer vladna koalicija v parlamentu nima več večine.

Novice

Župan Gdanska Pawel Adamowicz po napadu z nožem umrl
Župan poljskega mesta Gdansk Pawel Adamowicz je umrl, potem ko ga je pred več sto ljudmi na odru na dobrodelni prireditvi v nedeljo zvečer zabodel moški s policijsko kartoteko.

Novice

Mayeva poziva poslance, naj "Britancev ne pustijo na cedilu"
Britanska premierka Theresa May je pred torkovim glasovanjem o dogovoru o brexitu v britanskem parlamentu poslance pozvala, naj podprejo dogovor. A kaže ji slabo.
Izjava dneva
link
Tjaša Arko
14. januar 2019 ob 08:02 Nikoli ne sme v javnem zavodu prostovoljec nadomeščati dela, ki ga mora zavod zagotoviti. Prostovoljec v domu upokojencev tako ne sme nuditi nobene nege, tudi če je zato usposobljen. Tam je lahko za druženje.
Več novic ...
Kazalo